Films en docu's

Nog een nieuwe film, Sisi und ich

Het kan niet op in het jaar 2022 met Sisi. We hadden al de serie Sisi, uitgezonden al op NPO 2 en nog te zien op NPO Plus. Dan de serie The Empress, die op Netflix gaat verschijnen. Ook was er al een nieuwe film bekend met de titel Corsage. En net ontdekte ik dat er nóg een film gaat komen. 

Susanne Wolff, gaat de rol van Sisi op zich nemen in Sisi und ich. Beeld van Wikipedia.

De film, met kenmerken van een zwarte komedie, krijgt de titel ‘Sisi und ich’. In deze film kijkt men vanuit de visie van hofdame Irma (Stzáray denk ik). Wanneer gravin Irma wordt aangesteld als hofdame is ze onmiddelijk gefascineerd door de imposante, maar ook zelfdestructieve Sisi. Ze valt meer en meer onder haar betovering, wordt hopenloos verliefd op de vrije en ongetemde keizerin en steunt haar tenslotte in een gedenkwaardige beslissing.

De film wordt gemaakt door Frauke Finsterwalder. Susanne Wolf neemt de rol van de keizerin op zich en Sandra Hüller speelt Irma.

Sandra Hüller gaat de rol van gravin Irma op zich nemen in de film Sisi und ich.


Finsterwalder schreef het script samen met Christian Kracht. Aan het begin van de opnames (september 2021) zei ze over haar film: “Ik heb het gevoel dat Sisi nooit heeft mogen uitbeelden wat ze was, noch in het leven, noch in films: geestig, gevat, manisch, altijd op de uitkijk, altijd in beweging, onvoorspelbaar en hopeloos haar tijd vooruit in bijna alles. Als “Sissi” werd ze aanvankelijk een kitsch icoon in de naoorloogse periode, als ‘keizerin Elisabeth” staat ze symbool voor de gekwelde, depressieve, verdrietige prinses die in het korset van hoofse dwang werd gedrukt – als de Lady Diana van de 19e eeuw gestileerd. Of probeert men haar in een patriottische politicus te veranderen. Mijn doel is niet om deze mythen te vernietigen, maar om te doen wat films altijd zouden moeten doen: een nieuwe mythe creëren. Sisi was overweldigend voor zichzelf en anderen in de beste zin van het woord. Tijd om haar vanaf vandaag vrouwelijk te bekijken.”

De film, in samenwerking met BR/Arte, wordt in de bioscopen verwacht in de herfst van 2022.

Bronnen:
https://www.viennafilmcommission.at/en/Production-Index/Production/Sisi-und-Ich
https://beta.blickpunktfilm.de/details/464084

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties