Elisabeth

De beroemde Winterhalter schilderijen

Hieronder vind je een aantal afbeeldingen van schilderijen die door Franz Xaver Winterhalter werden gemaakt van Elisabeth. Winterhalter was in deze tijd een erg bekende en geroemde schilder die al menig staatshoofd had geschilderd, waaronder keizerin Eugénie van Frankrijk.

De eerste foto hieronder is het origineel van Winterhalter, het tweede is een kopie. Het schilderij hing in de werkkamer van de keizer en menigeen die op audiëntie kwam bij de keizer heeft dit portret mogen aanschouwen. En ongetwijfeld zullen sommige mensen er schande van hebben gesproken, want Elisabeth droeg een negligé en haar haren los, wat in die tijd als iets seksueels werd gezien.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties