Films en docu's,  Sisi serie

Sisi, seizoen 2, 1e indruk

Scene uit de 1e aflevering van Sisi seizoen 2. Ze laten hier keizerin Elisabeth een schilderijtje zien van Sisi in kroningsjurk. Screenshot zelf gemaakt via NPO Plus. Copyright ligt dan ook bij NPO.

De afleveringen van seizoen 2 van Sisi zijn inmiddels te bekijken op NPO Plus. Ik heb inmiddels de eerste aflevering gezien. Ik kom nog met uitgebreide reviews van de afleveringen zoals ik dat ook voor seizoen 1 heb gedaan. Maar vooralsnog beperk ik mij hier tot de eerste indruk.

Keizerin Elisabeth in kroningsgewaad, 1867. Geschilderd door Georg Raab.

Links zie je een screenshot uit de 1e aflevering uit de eerste minuten. Ze laten hier een een schilderijtje zien aan Sisi. Dit stelt Sisi voor in kroningsjurk.  
Maar men kan helemaal niet deze afbeelding laten zien in 1858, waar op dit moment de serie zich bevind (Kroonprins Rudolf is net ter wereld gekomen). Keizerin Elisabeth werd pas in 1867 gekroond tot koningin van Hongarije. Het originele schilderij zie je hier rechts.
En waarom meld ik dit hier. Omdat het de historische correctheid van de serie dik in twijfel trekt. Zoals dat eigenlijk in seizoen 1 ook het geval was. Die trend zet zich in deze aflevering ook door. Het geeft wel de indruk dat het in seizoen 2 veel zal gaan over Hongarije. Aflevering 2, die ik inmiddels ook bekeken heb, laat dat ook zien.

Maar de historische correctheid buiten beschouwing gelaten, is het wel weer een visueel pareltje om naar te kijken. Ook al zijn de kostuums soms wat te modern. Het verhaal neemt je wel mee in de moeilijkheden die Elisabeth ervaarde aan het hof en hoe ze daaruit probeerde te breken. En Franz Joseph, die lijkt er wel wat vriendelijker op te zijn geworden. 
En ja, ook deze aflevering niet kijken met kleine kinderen in de buurt. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties