1 April grap

Sisi is niet vermoord!

Omdat er toch veel op de link wordt geklikt, plaats ik hier toch maar onderstaande 1-april-grap die ik jaren geleden eens uitgehaald heb op mijn club over Sisi. Ik kreeg daar verschillende reacties op, van ‘daar ben ik mooi ingestonken’ tot werkelijk boos. Lees hieronder mijn zelf verzonnen krantenartikel en deel gerust je mening bij de reacties. Zou het geloofwaardig zijn dat niet Elisabeth werd vermoord maar haar kapster?


Geheim pas ontdekt in verschillende archieven Onlangs kwam men in het Weense Staatsarchief documenten tegen die de moord op keizerin Elisabeth nog wel eens zouden kunnen tegenspreken. Het zou niet keizerin Elisabeth zijn die was vermoord, maar Elisabeth’s kapster Fanny Feifalik. En dus niet het lichaam van keizerin Elisabeth ligt in de Kaisergruft, maar die van haar kapster is bijgezet in de Kaisergruft.
Fanny Feifalik-Angerer, de kapster van Elisabeth.
Fanny Feifalik-Angerer. De kapster van Elisabeth.

Fanny kwam in leven van de keizerin in het begin van de jaren 60 in de 19e eeuw. Zij maakte kapsels die ingewikkeld in elkaar zaten en daarmee de keizerin ook een bepaalde faam gaf. Veel vrouwen kopieerden de kapsels van de keizerin. Fanny had ook zo haar eigenaardigheden. Als ze dingen gedaan wilde krijgen van de keizerin, en de keizerin wilde niet toegeven, dan meldde ze zich rustig ziek en omdat Sisi niet zonder haar kapster kon, gaf ze al snel toe aan de grillen van de kapster. Daarentegen maakte Sisi ook graag gebruik van Fanny. In de verte leek Fanny
nogal op haar werkgeefster en Sisi maakte daar handig gebruik van. Fanny trok kleren aan die de keizerin normaal droeg en nam de plaats in een koets of boot of wandelde zelf langs de mensen. De mensen meenden dat ze zaten te zwaaien naar keizerin Elisabeth van Oostenrijk, maar men zwaaide naar haar kapster Fanny Feifalik De keizerin kon dan zo ongestoord ergens wandelen of winkelen.

En zo blijkt nu uit geheime documenten dat niet keizerin Elisabeth werd vermoord, maar kapster Fanny Feifalik.
Sisi was incognito in Genève, maar omdat een krant melding maakte van het verblijf van de keizerin in Genève, zag Sisi de onheil al weer aankomen. Paparazzi’s waren er toen ook al volop, iets waar Sisi zeer voor vreesde. Ze wilde gewoon met rust gelaten worden en zo stuurde Sisi nogmaals haar kapster op pad, in de hoop dat men Fanny zou volgen en zij ongestoord nog even kon winkelen. Alleen liep het niet helemaal zoals verwacht. Op Luigi Lucheni had men niet gerekend. Luigi die in de krant had gelezen dat de keizerin van Oostenrijk in Genève was, wilde zijn kans grijpen om beroemd te worden. Hij wilde een belangrijk iemand vermoorden om zijn naam te vestigen. En de keizerin kwam als geroepen. En omdat Fanny Feifalik nogal op de keizerin leek meende hij ook werkelijk de keizerin voor zich te hebben en stak haar vervolgens met de vijl. Fanny kwam nog op de boot aan, maar moest toch naar het hotel Beau Rivage teruggebracht worden, waar zij korte tijd later overleed.

De echte keizerin die van dit alles nog geen weet had, kwam een paar uur later in het hotel aan en kreeg toen te horen dat haar kapster vermoord was. Paniek natuurlijk alom, maar omdat iedereen, behalve de hofdame Irma Stzaray en de lijfwachten, in de veronderstelling waren dat de keizerin van Oostenrijk was vermoord, moest de keizerin snel tot een oplossing komen. Sisi besloot dat dit nog wel eens een uitgelezen kans was om eindelijk in vrijheid te kunnen leven. Alles werd in werk gesteld om de moord op de keizerin zo echt mogelijk uit de doeken te doen. Alleen Franz Joseph en Hugo Feifalik, de man van Fanny, werden ingelicht over de waarheid en beiden gingen akkoord met het plan. Hugo kreeg hiervoor grote sommen geld om zijn mond te houden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gini
Gast
26 februari 2018 09:40

Ik vind dit een topverhaal ook al is dit bedacht wie weet klopt dit verhaal echt en leeft de keizerin idd nog onder valse naam gr gini

Kay
Gast
Kay
30 juni 2020 20:13
Antwoord aan  Gini

Ja dan is ze nu 182 hahahaaaa