Extra,  Nieuws

Tentoonstelling Sisi in Zandvoort

Flyer van het Zandvoorts Museum over de komende tentoonstelling Sisi in Zandvoort
Flyer van het Zandvoorts Museum

Vanwege de speciale band van Zandvoort met de keizerin, organiseert het Zandvoorts Museum eind 2019 een bijzondere tentoonstelling onder de titel ‘Sisi in Zandvoort’. De tentoonstelling laat het kleurrijke maar ook tragische leven zien van de keizerin. Uiteraard is er veel aandacht voor het verblijf van Sisi in Zandvoort in 1884 en 1885.

De tentoonstelling neemt ons mee naar 135 jaar geleden. Hoe zag Zandvoort er toen uit? De totale uitstraling is romantisch-nostalgisch. Er klinkt muziek uit deze tijd maar we horen ook geluiden van het strand en vissersboten. De tentoonstelling is er voor iedereen die zwijmelt bij Sisi-films en mooie jurken maar ook voor alle echt historisch geïnteresseerden, zowel in Zandvoort als in een stukje wereldgeschiedenis.

En als je dan toch in Zandvoort bent, kan je nog eens een wandelingetje naar de Boulevard maken, waar je het inmiddels vervangen borstbeeld van Elisabeth kan bezoeken.
Ik ben toendertijd zelf bij de onthulling van het (orginele) borstbeeld aanwezig geweest. Foto’s van de onthulling van het borstbeeld kan je ook op deze site vinden. Kijk hier voor de foto’s en verslag.

Meer informatie kan je vinden op de site van het Zandvoorts Museum. Deel van de tekst in dit artikel komt ook van deze site.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Melissa
Lid
Melissa
29 februari 2020 21:15

Ik heb een paar weken geleden deze tentoonstelling bezocht. wat prachtig. Ik heb genoten van de prachtige kostuums, foto’s en filmbeelden die ik zag.

Melissa
Lid
Melissa
8 januari 2021 17:44

ik bezocht in maart vorig jaar deze tentoonstelling. Wat prachtig en interessant. helemaal geweldig dat Pia Douwes die Sisi zo mooi tot leven bracht haar kostuums uitleende zodat haar fans ze van dichtbij konden zien.