Films en docu's,  Media

Sisi op Netflix?

Zoals misschien al wel bekend komt er een serie over Sisi op Netflix, van dezelfde makers die ook The Crown hebben gemaakt. Wanneer deze serie op Netflix gaat verschijnen is nog niet bekend. Dat wordt waarschijnlijk het voorjaar van 2022.
Er is inmiddels wel bekend dat de nieuwe serie over Sisi als werktitel ‘The Empress” heeft. En het gaat waarschijnlijk nog tot het voorjaar van 2022 duren voordat deze serie op Netflix gaat verschijnen. 

Wellicht komen er twee series, of één film en één serie op Netflix. Dat is me nog niet helemaal duidelijk. In eerdere berichten lijkt het erop dat de schrijfster Amy Jenkins van The Crown  een serie gaat maken over Elisabeth. En in het recente bericht wordt er melding gemaakt van een andere schrijfster, Katharina Eyssen. Maar hoe meer Sisi, hoe beter natuurlijk.

Inmiddels is er ook al een nieuwe serie met de titel Sisi. Deze komt niet op Netflix, maar is (binnenkort) wel te zien op NPO, ook via NPO Start/Plus.

Maar voordat het zover is heb ik een aantal kijktips voor jullie. Ze hebben enigszins een klein verband met keizerin Elisabeth.

 

Sarajevo (2014)

De film Sarajevo op Netflix.

Deze film draait om het onderzoek naar de moordenaars van aartshertog Franz Ferdinand en zijn vrouw Sophie Chotek in Sarajevo (Servië) op 28 juni 1914. Deze moordaanslag was een reden voor keizer Franz Joseph en zijn collega keizer Wilhelm II van Duitsland, om een oorlog te beginnen in Servië. Wat uitmondde in de Eerste Wereldoorlog.

Kijk op Netflix.

 

Le Bazar de la Charité

De franstalige serie Le Bezar de la Charité op Netflix

Deze Franstalige 8-delige serie gaat over de brand in Parijs in de Bazar de la Charité op 4 mei 1897. Bij deze tragische brand kwamen 129 mensen, waarvan de meeste vrouw, om het leven. Een van de slachtoffers was de zus van keizerin Elisabeth, Sophie Charlotte, hertogin D’Alencon.
In deze serie hebben drie sterke vrouwen een hoofdrol. Elk van hun heeft zo hun eigen verhaal. Ik heb de serie met plezier uitgekeken. Ook omdat ik nieuwsgierig was of Sophie er ook in voor zou komen of in ieder geval genoemd zou worden. Helaas moet ik jullie daarin teleurstellen, Sophie komt niet voor, wordt zelfs niet genoemd. Maar het blijft wel een interessante serie om te kijken.

Kijk op Netflix.

 

The Last Czars

De filmdocumentaire The Last Czars op Netflix.

Een prachtige filmdocumentaire over de laatste tsaar en tsarina van Rusland. Van hun pracht en praal tot hun ondergang.
Ze komen uit dezelfde periode als keizerin Elisabeth, ook hebben ze elkaar gekend.

Het Oostenrijkse keizerspaar, Franz Joseph en Elisabeth, ontmoeten het Russische tsarenpaar Nicolaas II en Alexandria Feodorvna.
Franz Joseph en Elisabeth ontmoeten tsaar Nicolaas II en zijn tsarina Alexandria Feodorvna.

Kijk op Netflix

Mocht je wat hebben gezien, wat hier nog niet vermeld is. Laat het dan gerust weten in de comments.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties