Films en docu's,  Media,  Nieuws

Netflix, nieuwe serie “The Empress”

Beeld: ®Netflix. Philip Froissant en Devrim Lingnau nemen de rollen van het keizer Franz Joseph en keizerin Elisabeth (Sisi) op zich.

 

Inmiddels wordt er steeds meer bekend over de nieuwe serie over Sisi die op Netflix moet gaan verschijnen. The Empress is de werktitel. De titel is ook al te vinden op Netflix, zonder verdere informatie trouwens.

De titel The Empress is al te vinden op Netflix.

Nieuws over The Empress

  • De opnames van de zesdelige serie The Empress moeten van start gaan in het voorjaar van 2021.
  • Devrim Lingnau gaat de rol spelen van Elisabeth en Philip Froissant neemt de rol van keizer Franz Joseph op zich.
  • Katharina Eyssen is verantwoordelijk als showrunner en schrijver.
  • Katrin Gebbe en Florian Cossen gaan de serie regiseren.
  • De serie wordt verwacht op Netflix in het voorjaar van 2022. (Dus we moeten nog geduld hebben).


Berlijn/München — Een dag in augustus 1853. Twee jonge mensen ontmoeten elkaar. Een noodlottige ontmoeting – het spreekwoordelijke liefde op het eerste gezicht. Hij is keizer Franz Joseph en zij is Elisabeth van Wittelsbach. Prinses van Beieren en de zus van de vrouw die met Franz zou gaan trouwen…
Het opwindende levensverhaal van keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi, heeft vele generaties opgewonden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (red. en de rest van de wereld vergeten ze maar even).

Een nieuw keizerlijk paar

Beeld: ®Netflix. Devrim Lingnau en Philip Froissant als keizerin Elisabeth en keizer Franz Joseph.

Nu is er een nieuw keizerlijk paar gevonden. Devrim Lingnau en Philip Froissant nemen de hoofdrollen op zich in de nieuwe Netflix Original series. Devrim Lingnau verscheen voor de eerste keer voor camera op de leeftijd van 16 jaar. Sindsdien is ze constant aan het werk geweest voor film en televisie. Ze verscheen onder andere als hoofdrol in de tweedelige serie “Unter Verdacht: Verlorene Sicherheit (regiseur Andreas Herzog) en in de Engelse film “Carmilla” (regiseur Emily Harris) en in de romanverfilming “Auerhaus” (regiseur Neele Leana Vollmar).
Philip Froissant leeft in München en gaat naar de Otto Falckenberg school daar. De 26 jarige vond zijn weg naar acteren met omwegen en was recentelijk voor de camera’s tijdens het filmen van de Netflix thriller “Schwarze Insel” (regiseur Miquel Alexandere).

Katharina Eyssen

Schrijfster Katharina Eyssen
Schrijfster Katharina Eyssen

Voor Netflix zal showrunner Katharina Eyssen “Sisi” opnieuw vertellen met haar co-schrijvers Bernd Lange en Jana Nandzik. Eyssen is opgewonden: “The Empress geeft ons de kans het verhaal te vertellen van keizerin Elisabeth voor een hedendaags publiek. Volgens een modern beeld van vrouwen. Devrim is niet alleen een hoog getalenteerd, veelzijdige actrice, maar belichaamt deze vrouw: intelligent, gepassioneerd, rebels. Philip Froissant, voor zijn deel, zal van de rol van keizer Franz Joseph iets maken wat we nog nooit gezien hebben: Een ambivalente en fascinerende heerser wiens conflicten actueler zijn dan ooit.”

Eva van Leeuwen

Eva van Leeuwen, Manager Local Originals bij Netflix: “We zijn enorm verheugd het verhaal van deze oogverblindende en geliefde figuur opnieuw te kunnen vertellen – met alle complexiteit waaruit de keizerin bestond – en zo zowel een publiek dat wil Sisi herontdekken en de fans van de cultfilms uit de jaren 50. Bijna geen enkele andere historische figuur bezit zoveel fascinatie en charisma – zelfs buiten de grenzen van Oostenrijk en Duitsland. We kunnen ons geen beter team voorstellen voor en achter de camera om het verhaal van Sisi en Franz en het Habsburgse hof voor Netflix te vertellen. ”

In productie

Sommerhaus gaat al in het voorjaar van 2021 in productie. De 6 afleveringen, geregisseerd door Katrin Gebbe en Florian Cossen, worden opgenomen … en richten zich op de eerste maanden na Sisi’s aankomst aan het Weense hof. Het is het grote liefdesverhaal tussen Elisabeth en Franz dat centraal staat in het verhaal. Elisabeth wordt verteld als een jonge vrouw die haar tijd ver vooruit is. In opstand tegen de rigide regels van de 19e eeuw en het hof. Ze ontmoet Franz, een gelaagde heerser met breuken die een belangrijke rol speelde bij het vormgeven van de moderne Europese geschiedenis. Tegen de achtergrond van jaloezie, intriges en machtsstrijd achter de schermen van het Habsburgse hof en de opkomende kwestie van vrijheid van de mensen, wordt het publiek meegenomen in een glinsterende denkbeeldige wereld waarin de jonge Sisi moet vechten voor haar plaats aan het hof en voor het recht om niet alleen het boegbeeld te zijn van een noodlijdend rijk.

Jochen Laube en Fabian Maubach van Sommerhaus Filmproduktion over de nieuwe Netflix Original: “We zijn erg blij om weer samen te werken met Netflix, daar in het bijzonder met Eva van Leeuwen, en de geweldige Katie Eyssen als auteur en showrunner aan dit bijzondere project. Met Katrin Met Gebbe en Florian Cossen wisten we een uitstekend regieduo te winnen voor “The Empress”, onze absolute droomcombinatie. Om Devrim Lingnau en Philipp Froissant te ervaren als Sisi en Franz voor de camera door deze twee filmmakers, die vooral zeer gewaardeerd worden voor hun intensieve acteerwerk, wordt een groot feest. Met deze zeer getalenteerde jonge acteurs als het gezicht van onze serie gaan we het komende jaar in met Katie, Katrin, Florian en Eva en kunnen daar niet blijer van zijn. “

De verwachte lancering van de nieuwe Netflix Original is in het voorjaar van 2022.


Het verhaal van The Empress

Wanneer de rebelse Elisabeth (Sisi) Franz, de keizer van Oostenrijk, onmoet, verandert hun toxische liefde de machtstructuur van het Weense hof. Na de bruiloft, moet de jonge keizerin zich niet alleen laten gelden tegen haar schoonmoeder, de souvereine machtsbeluste Sophie. Maar ook tegen de broer van Franz, Maximilian, die zelf naar de troon verlangt (en naar Sisi). Terwijl vijandige troepen zich aan de grenzen van het Habsburgse rijk vormen, protesteert de bevolking in Wenen tegen de keizer. Elisabeth moet erachter zien te komen wie ze kan vertrouwen. En hoe hoog de prijs om een echte keizerin en een figuur van hoop voor de mensen te zijn.

Bron: Netflix

ps. Ik twijfel eraan of dit om dezelfde serie gaat die vorig jaar al werd aangekondigd. Zouden er dan twee series over Sisi komen?

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties