Films en docu's,  Nieuws

Nieuwe serie over Sisi?

Compilatie van Romy Schneider, Pia Douwes en de echte Elisabeth
Romy Schneider, Pia Douwes en Elisabeth. De foto van Pia Douwes als Elisabeth is gemaakt bij de onthulling van het standbeeld van Elisabeth op het strand van Zandvoort.

Volgens de berichten gaat de schrijfster Amy Jenkins, die ook meeschreef aan de serie The Crown, nu ook een nieuwe serie over Sisi schrijven. 

Amy Jenkins gaat voor de serie boeken over Elisabeth bewerken van de Amerikaanse auteur Allison Pataki, die de afgelopen jaren The Accidental Empress en Sisi, Empress on Her Own uitbracht. Picture Perfect Federation gaat de serie produceren en proberen wereldwijd te verkopen.

Het leven van de vorstin werd in de jaren vijftig onder de titel Sissi (voor de gelegenheid met twee ss’en) suikerzoet verfilmd in Oostenrijk, met de jonge Duitse Romy Schneider in de hoofdrol.  Een mooie trilogie, maar historisch en chronologisch niet geheel kloppend. 

Het leven van de keizerin was ook al eens het onderwerp van een musical, met onder andere Pia Douwes als keizerin Elisabeth. Historisch correct en niet geromantiseerd.
Er zijn talrijke boeken over keizerin Elisabeth.  Een van de bekendste is van de Duits-Oostenrijkse historica en journaliste Brigitte Hamann. Zij publiceerde in 1981 een serieuze en zeer uitvoerige biografie: Elisabeth; Kaiserin wider Willen.

Ik persoonlijk hoop wel op een serie die historisch correct is. De boeken waar Amy Jenkins zich op gaat baseren ken ik persoonlijk niet en kan daarom ook niet zeggen of ze historisch correct zijn. Maar een nieuwe serie over het leven van keizerin Elisabeth is zeer welkom.  En bij voorkeur op Netflix.

En wie moet keizerin Elisabeth gaan spelen? Post gerust een reactie.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michiel B.L. Korte
Gast
Michiel B.L. Korte
11 februari 2020 20:14

Ik zou het niet weten. Qua uiterlijk en acteren vond ik Romy Schneider wel heel goed in “Ludwig”, een film in de jaren 70 waar weinig van weten.

Maya Hakvoort zou een goede keuze zijn, en in bekende actrices denk ik aan iemand als Emily Blunt.

Melissa
Lid
Melissa
29 februari 2020 21:22

Wie weet.

Ik ben heel benieuwd. Maya Hakvoort zou een goede keuze zijn. Zij is net als Pia Douwes bekend met deze rol omdat zij allebei de titelrol in de musical Elisabeth hebben vertolkt. Wat ze fenomenaal gedaan hebben. Ik zag Pia de hoofdrol weer spelen in Elisabeth in concert bij paleis het Loo in de zomer 2017. Wat heb ik daarvan genoten. Mijn ouders, mijn oma en ik zaten daar vol bewondering te kijken en luisteren.