Stamboom

Stamboom van Felipe V van Spanje

Waarom een stamboom van Felipe V van Spanje? Dat zal snel duidelijk worden. Onderstaande stamboom heb ik zelf gemaakt. En het begint dus bij Felipe V van Spanje. Zijn dochter trouwde met een Habsburger en bracht ook epilepsie bij de Habsburgse familie in, waar keizer Ferdinand, maar ook het zusje van keizer Franz Joseph aan zou lijden.
Een andere lijn is die van Napels-Sicilie. Een lijn waarin het zusje van keizerin Elisabeth, Marie Sophie, zou trouwen. Ook een ander zusje van Elisabeth, Mathilde, zou in deze lijn trouwen.  Andere leden van deze lijn trouwden weer met Habsburgers.

Stamboom van Felipe V van Spanje
Stamboom vanaf Felipe V van Spanje. Een groot aantal van zijn nakomelingen zijn Habsburgers of hebben er een ander verband mee.

3 reacties

 • nathalie

  dankjewel voor de duidelijke stamboom.
  net terug uit Wenen ben ik zo gefascineerd door Maria Theresia en wilde ik weten wat de juiste relatie is met Frans Jozef ( echtgenoot van Elisabeth Sissi )
  zij is dus de grootmoeder ?

  mvg Nathalie

  • mm

   Diaantje

   Dag Nathalie, wat leuk dat je interesse hebt gekregen in Maria Theresia. Daar weet ik wat minder van dan van keizerin Elisabeth. Maar ik kan je wel vertellen wat de familiare verband tussen Franz Joseph en Maria Theresia is.
   Keizerin Maria Theresia is niet de grootmoeder van Franz Joseph, er zitten nog een paar generaties meer tussen. Hieronder de lijn:

   Keizerin Maria Theresia (betovergrootmoeder)
   |
   Keizer Leopold (overgrootvader)
   |
   Keizer Franz II (grootvader)
   |
   Aartshertog Franz Karl (vader)
   |
   Keizer Franz Joseph

   Maria Theresia was dus de betovergrootmoeder van keizer Franz Joseph.

 • Tom

  Wat leuk dat jullie interesse hebben de paleizen in Hongarije zijn tot vandaag nog steeds bezit van de koningshuis die als burger leeft in Europa in de eerste wereld oorlog is gegaan van lederboer naar van heek hoe ze nu heten weet ik niet maar ze zijn wel onherkenbaar

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.