Stamboom

Stamboom van Felipe V van Spanje

Waarom een stamboom van Felipe V van Spanje? Dat zal snel duidelijk worden. Onderstaande stamboom heb ik zelf gemaakt. En het begint dus bij Felipe V van Spanje. Zijn dochter trouwde met een Habsburger en bracht ook epilepsie bij de Habsburgse familie in, waar keizer Ferdinand, maar ook het zusje van keizer Franz Joseph aan zou lijden.
Een andere lijn is die van Napels-Sicilie. Een lijn waarin het zusje van keizerin Elisabeth, Marie Sophie, zou trouwen. Ook een ander zusje van Elisabeth, Mathilde, zou in deze lijn trouwen.  Andere leden van deze lijn trouwden weer met Habsburgers.

Stamboom van Felipe V van Spanje
Stamboom vanaf Felipe V van Spanje. Een groot aantal van zijn nakomelingen zijn Habsburgers of hebben er een ander verband mee.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nathalie
Gast
4 maart 2020 15:39

dankjewel voor de duidelijke stamboom.
net terug uit Wenen ben ik zo gefascineerd door Maria Theresia en wilde ik weten wat de juiste relatie is met Frans Jozef ( echtgenoot van Elisabeth Sissi )
zij is dus de grootmoeder ?

mvg Nathalie

Tom
Gast
Tom
3 februari 2021 00:32

Wat leuk dat jullie interesse hebben de paleizen in Hongarije zijn tot vandaag nog steeds bezit van de koningshuis die als burger leeft in Europa in de eerste wereld oorlog is gegaan van lederboer naar van heek hoe ze nu heten weet ik niet maar ze zijn wel onherkenbaar