Stamboom van Felipe V van Spanje

Waarom een stamboom van Felipe V van Spanje? Dat zal snel duidelijk worden. Onderstaande stamboom heb ik zelf gemaakt. En het begint dus bij Felipe V van Spanje. Zijn dochter trouwde met een Habsburger en bracht ook epilepsie bij de Habsburgse familie in, waar keizer Ferdinand, maar ook het zusje van keizer Franz Joseph aan zou lijden.
Een andere lijn is die van Napels-Sicilie. Een lijn waarin het zusje van keizerin Elisabeth, Marie Sophie, zou trouwen. Ook een ander zusje van Elisabeth, Mathilde, zou in deze lijn trouwen.  Andere leden van deze lijn trouwden weer met Habsburgers.

Stamboom van Felipe V van Spanje
Stamboom vanaf Felipe V van Spanje. Een groot aantal van zijn nakomelingen zijn Habsburgers of hebben er een ander verband mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *