Miniserie Sisi komt op NPO 2

Dominique Davenport als Sisi en Jannik Schümann als keizer Franz Joseph
Dominique Devenport als Sisi. Beeld ®KRO-NCRV. Meer beelden te zien op de site van KRO-NCRV, zie link onderaan dit artikel.

Eindelijk is het dan zover. Een nieuwe miniserie over keizerin Elisabeth komt op de Nederlandse tv op NPO 2.
De KRO-NCRV gaat de miniserie Sisi uitzenden.

De 19e eeuw. Wanneer Elisabeth van Oostenrijk, ook wel Sisi (gespeeld door Dominique Devenport) genoemd, keizer Franz Joseph (gespeeld door Jannik Schümann) leert kennen, blijkt er onmiddellijk sprake van een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het is geen geheim dat Franz Joseph op zoek is naar een bruid, omdat Oostenrijk een sterke keizerin nodig heeft, en de monarchie een troonsopvolger.

Dit is NIET de serie die komend jaar gaat verschijnen op Netflix. Deze serie is gemaakt door TV Now en RTL+.

De miniserie Sisi bestaat uit 6 delen en er worden 2 afleveringen per keer uitgezonden op NPO 2 bij KRO-NCRV. De eerste uitzending is op 31 december om 22:00 uur. De 2e uitzending is op 1 januari en de 3e uitzending op 8 januari, allen rond 22:00 uur. Ook is de serie te bekijken op NPO Start/NPO Plus.

Inmiddels is ook bekend geworden door het grote succes op de streamingkanaal RTL+ dat er een tweede seizoen gaat komen.

Hieronder kan je nog een trailer bekijken:Ik ben erg benieuwd naar deze serie. Gaat de serie historisch correct zijn of is het echt een remake van de Sissi-trilogie met Romy Schneider. Laat gerust je opmerkingen en vragen achter in de comments.

Bronnen:
KRO-NCRV
RTL Boulevard
RTL Duitsland

Laatste update op 19 december 2021 by Diaantje

7 Reacties op “Miniserie Sisi komt op NPO 2

 1. Goedemiddag,

  Ik ben het spoor bijster.

  De uitzending van 31 dec. heb ik opgenomen. Wat is er op 1 januari uitgezonden en wat gaat er op 8 jan. gebeuren? Zijn die 2 aflev. van 8 januari al de laatste van de reeks?

  • De serie telt 6 afleveringen. Op de NPO 2 werden/wordt die per 2 aflevering uitgezonden, alsof het maar één aflevering was.
   Op 31 december waren dus afl 1 en 2. Op 1 januari afl 3 en 4. En 8 januari volgt dan nog afl 5 en 6. En dat zijn inderdaad de laatste van dit seizoen.

   • Op 1 januari stond niets in de digitale gids. Serie opnemen werkt niet met de box. Het lijkt alsof de NPO per sé wil dat je een Plus abonnement neemt?

   • Dat is wel vreemd dan. Heb je het niet gemist in de gids? Hier stond de serie wel in de gids. Ik heb het zelf niet opgenomen, maar gekeken via NPO Plus. Ik kon de serie op tv niet afwachten.
    Ik geloof niet dat de NPO perse wil dat je een abonnement wil. De serie was ook even gratis te zien. Nu zit deze geloof ik wel weer achter het plus abbo. Maar dat vind ik enigzins wel logisch.

 2. ik heb n plus abonnement, maar aflevering 3 en 4 zijn niet uitgezonden op 1 januari
  het waren weer de 2 eerste afleveringen
  heb de box op: serie opnemen: gezet, en heb dus een onvolledige serie
  erg jammer.

  • Ik heb het meer gelezen op de sociale media, dat aflevering 3 en 4 niet zijn uitgezonden op 1 januari, maar aflevering 1 en 2. Ik heb er zelf niet opgelet omdat ik al gekeken had via NPO Plus. Nu zijn de afleveringen volgens mij in de nacht herhaald? Ben je er zeker van dat je die in de nacht van 31 op 1 januari niet opgenomen hebt en niet die op 1 januari in de avond?

   • Ik heb nog even navraag gedaan bij een vriendin van mij, die de serie had opgenomen en nu aan het kijken is. Aflevering 3 en 4 zijn gewoon uitgezonden op 1 januari in de avond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *