Films en docu's,  Media,  Nieuws

Twee nieuwe series en een film over Sisi

2022 Wordt een fantastisch Sisi jaar op het gebied van tv en streaming. Maar liefst twee nieuwe series én een film over Sisi. Keizerin Elisabeth is hot lijkt het wel. Een nieuwe serie, Sisi en een nieuwe serie op Netflix, The Empress. En ja echt waar, ook een nieuwe film met de titel Corsage. 

Er is op sommige sites nogal wat verwarring over de series. Men voegt op enkele sites de twee series die er gaan komen samen. Of men koppelt de verkeerde acteurs/rollen aan de verkeerde serie.
Hieronder ga ik je alles vertellen over wat er komen gaat. We trappen af met de serie Sisi.

 

Sisi

Beeld: ®KRO-NCRV

De Duitse RTL heeft in samenwerking met TV Now een nieuwe serie gemaakt. De serie komt ook op de Nederlandse tv. Al eerder berichtte ik hierover. Met in de rollen Dominique Devenport als keizerin Elisabeth en Jannik Schümann als keizer Franz Joseph. 
Cast: 

 • Dominique Devenport (Sisi)
 • Jannik Schümann (Keizer Franz Josef)
 • Julia Stemberger (Hertogin Ludovica in Beieren, Elisabeth’s moeder)
 • Pauline Rénevier (Hertogin Helene „Néné“ in Beieren, zus van Elisabeth)
 • Marcus Grüsser (Hertog Max in Beieren, Sisi’s vader)
 • Désirée Nosbusch (Aartshertogin Sophie, Moeder van keizer Franz Josef)
 • Giovanni Funiati (Graaf Andrassy)
 • Tanja Schleiff (Gravin Esterhazy)
 • Paula Kober (Fanny)
 • David Korbmann (Graaf Grünne)
 • Yasmani Stambader (Lajos Farkas)

Dominique Devenport verteld: “Sisi houdt van de natuur en van vrijheid. Plotseling ontmoet ze Franz Joseph, de knappe jonge keizer van Oostenrijk en Hongarije. Franz en Sisi worden verliefd en gaan trouwen. Maar daarmee begint het eigenlijk pas: want hoe zal de vrijgevochten nieuweling, die plotseling de belangrijkste vrouw van Oostenrijk is geworden, zich redden aan het strenge hof van Hofburg? Sisi beland namelijk in een strikt milieu dat een wereld van verschil vormt met het leven dat ze gewend is. En dus is het maar de vraag hoe dat allemaal afloopt.” (Bron Totaal TV, je kan de gids kopen voor een uitgebreid artikel).

De serie is al te streamen via RTL+. En de serie is al zo’n succes gebleken dat een tweede seizoen al is aangekondigd. Meer informatie kan je vinden op de site van de KRO-NCRV en op RTL.

Bekijk hieronder een Making of van deze nieuwe serie:

Ik ben erg benieuwd naar deze serie en in hoeverre deze historisch correct is.

The Empress

Beeld: ®Netflix. Philip Froissant en Devrim Lingnau nemen de rollen van het keizer Franz Joseph en keizerin Elisabeth (Sisi) op zich.

En dan de nieuwe Netflix serie die de titel The Empress heeft. Ook in deze Duitse serie is de hoofdrol weggelegd voor keizerin Elisabeth. Devrim Lingnau speelt keizerin Elisabeth en Philip Froissant speelt keizer Franz Joseph.

Twee jonge mensen ontmoeten elkaar. Het is een noodlottige ontmoeting, de spreekwoordelijke liefde op het eerste gezicht. Hij is keizer Frans Jozef van Oostenrijk-Hongarije, zij is Elisabeth von Wittelsbach, prinses van Beieren en de zus van de vrouw met wie Frans gaat trouwen.

Mijn eerdere bericht over The Empress kan je hier vinden.

Corsage

Beeld ©Felix Vratny.
Vicky Krieps als keizerin Elisabeth.

En dan een nieuwe film door Marie Kreutzer over Elisabeth. Vicky Krieps neemt de rol van Elisabeth op zich. De film speelt zich af rond 1877. De tijd waarin de 40-jarige Elisabeth zich niet meer laat fotograferen, om voor de eeuwigheid jong te blijven. Ze vraagt zich af wat de toekomst voor haar in petto heeft nu haar schoonheid vervaagd.
Florian Teichtmeister speelt keizer Franz Joseph, Manuel Rubey als neef en goede vriend koning Ludwig II van Beieren en Katharina Lorenz als hofdame en vertrouwelinge Marie Festetics.

Op de foto en ook op de hele korte trailer hieronder zie je Elisabeth roken. Dat is helemaal historisch correct, Sisi rookte daadwerkelijk.

Trailer: 

Ik kijk uit naar de nieuwe series en een film over Sisi. En jij? Laat gerust je mening hieronder achter.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
KeizerinLissie1837
Lid
KeizerinLissie1837
22 september 2022 23:49

Ik hoop Corsage gauw te zien. Ik kijk ook naar Sisi en ik ga die Kaiserin bekijken zodra die volgende week uitkomt.