Films en docu's

Kronprinz Rudolf (2005) – online kijken

Scene uit Kronprinz Rudolf. Met Max von Thun als Rudolf en Vittoria Puccini als Mary Vetsera.

Op 9 januari was op de de Duitse zender 3Sat de tweedelige mini-serie Kronprinz Rudolf te zien. Een uitstekende serie, gebaseerd op de biografie van Brigitte Hamann. Natuurlijk is de serie gedramatiseerd, maar naar mijn idee wel historisch correct.
Alles komt aan bod, de eerste liefde van Rudolf, een burgermeisje. Het meisje sterft en laat Rudolf zeer verdrietig achter. Ook Julius Felix, het pseudoniem die Rudolf gebruikt, om stukken in de krant te publiceren met openlijk kritiek op het beleid van zijn vader. Zijn huwelijk met Stephanie, zijn verhoudingen met Mizzi Kaspar. De slechte band met zijn ouders. Zijn eventuele rol die Rudolf zou gaan spelen in Hongarije, wat hoogverraad zou betekenen. En uiteraard ook Mary Vetsera, de jonge barones, die met Rudolf mee ging in de dood.

Klaus Maria Brandauer als keizer Franz Joseph en Sandra Ceccarelli als keizerin Elisabeth.

Omar Sharif, die eerder de rol van Rudolf op zich nam in de film Mayerling, speelt hier schilder en vriend Hans Canon.
Klaus Maria Brandauer speelt keizer Franz Joseph. En Sandra Ceccarelli speelt keizerin Elisabeth. Elisabeth wordt in deze serie goed neergezet. En ik vind haar persoonlijk ook erg lijken op keizerin Elisabeth.


Mocht je de serie gemist hebben op 3Sat, dan heb ik nog goed nieuws. Je kan de serie tot 9 februari 2021 nog online kijken.

Klik hier voor deel 1 – Der Rebell

Klik hier voor deel 2 – Mayerling

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties