Documentaires en films op tv

Op zondag 23 mei 2021 is er een speciale dag op de zender 3Sat. Die dag staat in het teken van royalty en uiteraard mag keizerin Elisabeth hier ook niet in ontbreken. Ook komen de broers en zussen van Sisi aan bod.

Als je alles wilt zien, dan moet je of heel vroeg op staan of het gewoon net zoals ik het opnemen. De Duitse zender 3Sat is o.a. te bekijken bij KPN, met het Duits tv pakket.

We beginnen om 6:15 uur met die Adria der Habsburger. (tot 7:00 uur).

 

Bruidskrans van keizerin Elisabeth die ze droeg tijdens de bruiloft in 1854.Om 7:45 uur gaan we verder met Die Wittelsbacher und ihre Juwelen (tot 8:30 uur).

Direct hierna om 8:30 uur gaat het over de oom van keizerin Elisabeth. König Ludwig I und seine Bavaria (tot 9:15).

En dan komen we om 10:05 uur bij de broers en zussen van keizerin Elisabeth. Sisis berühmte Geschwister (duurt tot 10:50 uur).

 

En dan de grote keizerin Maria Theresia om 10:50 uur. Maria Theresia – Majestät und Mutter (tot 11:35 uur).


Dan volgt er een film over aarshertog Johan, broer van keizer Franz, de grootvader van Franz Joseph. Met Tobias Moretti (bekend van Commissaris Rex) als aartshertog Johan. De film Geliebter Johan, Geliebter Anna begint om 11:35 uur en duurt tot 13:15 uur.

En dan komen we bij de tweedelige serie Sisi uit het jaar 2009. De twee delen worden achter elkaar uitgezonden en begint om 13:15 uur en duurt tot 16:30 uur.
De serie wordt later nog herhaald in de nacht van zondag op maandag om 1:05 uur tot 4:25 uur.

Niet de beste serie over Sisi. Er zitten nogal wat historische fouten in, maar ook een aantal die wel degelijk kloppen. Zoals de dood van dochtertje Sophie, waarbij je gegarandeerd zakdoeken nodig hebt. Ondanks de historische fouten is het wel een mooi gemaakte serie. Eentje om bij weg te zwijmelen.

En ook Ludwig II, de excentrieke koning en achterneef van keizerin Elisabeth, mag niet ontbreken. Let op dit is niet de versie van Visconti met Romy Schneider, maar een recentere film over Ludwig II uit 2012. Te zien om 16:30 uur en duurt tot 18:45 uur.

Ook komen er documentaires en films van andere koningshuizen aan bod, waaronder de film The Queen. Het hele dag programma van 3Sat kan je hier vinden.

Tip

Mocht je een schotel hebben en dus meer beschikking hebben over Duitse/Oostenrijkse zenders. Kijk dan even op www.tvinfo.de. Hier kan je zoeken op bijv. Sisi, Sissi, Kaiserin Elisabeth, Kaiserin, Rudolf, Habsburg etc….
Hier kan je ook zonder schotel natuurlijk even rondsnuffelen. Je hebt wellicht een ander zenderpakket, dan dat ik die heb bij KPN.

5 Reacties op “Documentaires en films op tv

 1. Dag Daantje,

  Bij toeval kom ik op jouw site terecht. Wat bijzonder!
  Ik ben een grote Sissi fan, vooral de films met Romy Schneider.
  Sinds 6 jaar woon ik in Wenen, 10 minuten fietsen van Schönbrunn.
  Ik heb een website Wenen Bruist en heb ‘Een dag als Sissi’ bedacht.
  Wat vind je ervan? Als je het leuk vind mij te volgen op facebook of instagram?
  Groet, Annemiek

  • Wat leuk. Ben je fan geworden van Elisabeth door dat je in Wenen woont of was je dat daarvoor al?

   Ik heb je website al gevonden. Ziet er top uit en leuk dat je als Nederlandse tripjes in Wenen organiseert. En dan ook zo dichtbij Schönbrunn wonen 😁.

   Groet Diane

  • Sissi komt nog wel op de Nederlandse tv. Maar inderdaad helaas niet met de kerst op tv geweest op de Nederlandse televisie. Maar de films waren gelukkig nog wel te zien op de Duitse tv.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *